Brug for hjælp? – kontakt mig i dag:

Karsten Janum
Aut. VVS-installatør – Bedre Bad partner
Karsten Jannum

Varmepumpe specialister i Allerød

Hent gratis energi i jorden og luften

Varmepumper vinder frem, og det er der mange gode grunde til. Man kan næsten blive selvforsynende med energi – og det er vel at mærke gratis energi, som man henter i luften udenfor eller i jorden.
Princippet kan sammenlignes med det samme som i et køleskab: Her hentes der varme fra skabets indre, og hvor det afleveres på skabets bagside.
Varmen flyttes via en kompressor, og tilføres enten frisk indblæsningsluft eller lægges ned i boligens varmtvandsbeholder.
Det er kompressordelen, som har givet navn til varmepumpen.

Husk du skal søge om en tilladelse til udskiftning af varmekilder. Hvis du er i tvivl, hvordan dette fungerer, så er du selvfølgelig altid mere end velkommen til at kontakte os. Hos Bedre Energi Allerød er vi altid behjælpelige.

Flere typer varmepumper

Til boligopvarmning hentes varmen ude og afleveres inde. Der er forskellige almindelige typer varmepumper:

 • Jordvarme – her hentes varmen fra 300 meter jordslanger, og den afleveres inde i huset primært til radiatorer (jord/vand-anlæg).
 • Ude luft – varmen hentes fra ude-luften og afleveres inde til radiatorer eller gulvvarme (luft/vand) eller frisk indblæsningsluft

Hvis du er i tvivl om hvilken type af pumpe, som passer bedst til netop din bolig og husstands forbrug, så står Bedre Energi Allerød klar til besvarelse af dine spørgsmål. Du er altid velkommen til at kontakte os, og vi ser frem til at høre fra dig.

Bedre Bad - Bedre Energi - jordvarme

Den lodrette jordvarme

Jordvarme hentes fra væskefyldte og nedgravede slang i haven. Er grunden lille, kan man vælge lodret jordvarme. Varmen hentes her op fra jorden via 100-150 m lodrette rør. Det er meget effektivt, men også dyrere end almindelig jordvarme.

Den gode økonomi

Med et jordvarmeanlæg får du 3-4 gange større energimængde ud af anlægget end du bruger til at drive anlægget, og som du betaler for. Der er altså tale om rent overskud.
Varmepumpen effektivitet måles i COP (Coefficient Of Power).  Et varmepumpe COP-tal på 4 betyder, at du henter 4 gange så meget energi ud af anlægget, end du bruger til at drive det. COP-værdien er større for jordvarme end for luft-vand eller luft-luft varmepumper. Det skyldes at jordens temperatur om vinteren er højere end udeluftens temperatur (det meste af tiden).

Bedre Bad - Bedre Energi - indeklima - leg med børn

Hvad er prisen?

 • Et jordvarmeanlæg koster (foruden evt. radiatorer) typisk fra 120.000 kr. Løsningen omfatter nedgravning af 300 meter jordslanger og opsætning af en unit med pumper, kompressor, varmeveksler, ventiler og automatik.
 • Luft til vand varmepumpen er installationsmæssigt en billigere løsning end jordvarmeløsningen. Typisk ligger prisen fra 100.000 kr.
 • Luft til luft varmepumper er en velegnet løsning til bl.a. sommerhuse. Færdig installeret ligger prisen for en sådan på ca. 40.000-50.000 kr.

Hvordan fungerer en varmepumpe?

En varmepumpe er et godt og miljørigtig alternativ til en varmekilde sammenlignet med andre opvarmningsformer. Pumpen udnytter nemlig den allerede nuværende varme i luften eller jorden, og omdanner det til varme til din bolig.

Vi oplever desværre, at mange er skeptiske overfor varmepumpens elforbrug. Det er der dog ingen grund til at være, da pumpen er langt mere miljøvenlig, og ikke mindst billigere i drift sammenlignet med almindelig elvarme. Hvis du sætter forbruget op mod hinanden, så benytter en varmepumpe ca. en fjerdedel mindre elektricitet.

Bedre Bad - Bedre Energi - energimærke

Hvor meget kan du spare på din nuværende varmeregning?

Ud fra vores generelle erfaring og vurdering er det muligt i gennemsnit, at spare mellem 10.000 kr. og 14.000 kr. om året på din varmeregning. Denne beregning er baseret på en udskiftning af et gammelt olie- eller naturgasfyr til en ny varmepumpe. Det vigtige at bemærke her er, at din besparelse er endnu større, hvis din nuværende opvarmningsmetode er elvarme.

Den primære årsag skal findes ud fra, at varmepumper er ekstrem gode til at udnytte den tilførte energi, som bliver udnyttet mellem 3 og 4 gange bedre end mange andre former for opvarmningsmetoder. Vores pointe er blot, at det er vigtigt at have denne her betragtning med i sine overvejelser, da en del af investeringen kan betales tilbage via en mindre varmeregning.

Her leverer vi varmepumpeløsninger

Vi rådgiver om og installerer energibesparende varmepumper over hele Sjælland, København, Allerød, Birkerød, Virum, Hørsholm, Lynge, Farum

close
Din bestilling
close
Udfyld kontaktoplysninger
close
Navn
Email
Telefon
Adresse
Postnummer
By
OBS!
Dette er en bestilling, som først er bindende, når vi har bekræftet din ordre. Priserne er inkl. levering og montering. Du modtager først en faktura efter vi har leveret og monteret din bestilte løsning. Vi kontakter dig inden for 1 hverdag om leveringstidspunkt, der passer dig, og evt. særlige forhold samt den endelige pris.
Kontakt os i dag
close-primary

Kontakt os i dag

Telefon 48 14 03 06
info@bba-vvs.dk

Karsten Jannum

Eller vil du gerne ringes op?

Udfyld kontaktformularen, så vender vi retur.

  Navn

  Email

  Telefon

  Adresse

  Postnummer

  By

  Evt. kommentarer